Європейське журі визнало електромобіль Scenic E-Tech Автомобілем року 2024. Це вже сьомий автомобіль Renault, визнаний «Автомобілем року».

Компактний і легкий для міських доріг, з технологіями та комфортом для тривалих подорожей, електричний Scenic E-Tech може похвалитися запасом ходу до 625 км (WLTP).

alt

Електричний Scenic E-Tech був визнаний "Автомобілем року 2024". Результати були оголошені на церемонії на Женевському міжнародному автосалоні (Швейцарія) у понеділок, 26 лютого.

Після першого туру голосування в листопаді минулого року Scenic був обраний одним із семи фіналістів: BMW 5-ї серії, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Renault Scenic, Toyota C-HR та Volvo EX30.

Переможця обирало журі, до складу якого увійшли 58 автомобільних журналістів з 22 країн світу. Scenic посів перше місце, набравши 329 балів.

alt

"Перемога в престижному конкурсі "Автомобіль року" - це величезне джерело гордості для всіх співробітників Групи Renault та бренду Renault. Це визнання демонструє, що ми зробили правильний вибір: рекордний запас ходу, щедрий і привабливий простір, і все це з ретельно контрольованим впливом на навколишнє середовище! Якщо додати до цього задоволення від водіння та "voiture à vivre" обладнання, таке як новий панорамний дах Solarbay або система OpenR Link останнього покоління з інтегрованими системами Google, Scenic має всі необхідні характеристики, щоб зміцнити свої позиції на європейському ринку електромобілів".

    ФАБРІС КАМБОЛІВ, ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР БРЕНДУ RENAULT

    ПЕРШИЙ ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИЙ ЕЛЕКТРИЧНИЙ СІМЕЙНИЙ АВТОМОБІЛЬ

    • Повністю електричний автомобіль, розроблений на середній платформі AmpR (раніше CMF-EV), електричний Scenic E-Tech призначений для працюючих людей, які шукають універсальність. Маневрений, легкий (1 890 кг) і компактний (4,47 м завдовжки), з нульовим рівнем викидів, Scenic чудово почувається на міських дорогах. Для далеких подорожей Scenic може похвалитися запасом ходу до 625 км (WLTP), комфортом, просторим салоном і технологічним задоволенням від водіння.
    • Стартова ціна електричного Scenic E-Tech не перевищує 40 000 євро в країнах, де діють державні стимулюючі програми чи державні субсидії. Замовлення вже відкриті, і перші автомобілі з'являться в мережі Renault дуже скоро*.

    Більше про Renault Scenic E-Tech можна дізнатися тут

     

    *Йдеться про мережу Renault в країнах, які продаватимуть автомобіль Renault Scenic E-Tech.