alt

Alpine F1 Team оголошує, що дворазовий чемпіон світу Формули-1 Фернандо Алонсо продовжить виступати за команду в 2022 році разом з Естебаном Оконом. Продовження контракту з Фернандо відзначає продовження успішної співпраці, в рамках якої команда здобула свою першу перемогу на Гран-прі Угорщини, де ключову роль зіграв Фернандо.

Фернандо повернувся до Формули - 1 після дворічної перерви і протягом шести місяців регулярно демонструє, що він, як і раніше, швидкий, впевнений у своїх силах і не позбавлений спортивної хитрості. Його кращий в сезоні фініш - 4-е місце на Гран-прі Угорщини - став не тільки кращим результатом у Формулі-1 з 2014 року, але і серйозно допоміг команді Alpine F1 Team здобути свою першу перемогу у Формулі-1.

Крім того, Фернандо показав себе справжнім віртуозом обгонів на рестарті Гран-Прі Азербайджану, а всього місяць по тому практично повторив той прорив на першій в історії Формули - 1 спринт-кваліфікації в Сільверстоуні.

Затверджений тандем пілотів на 2022 рік втілює баланс молодості і досвіду: Фернандо тепер займає друге місце за кількістю стартів за всю історію Формули-1 (322). На його рахунку також 32 Перемоги, 97 подіумів і два титули чемпіона світу, завойовані в 2005 і 2006 роках.

Завдяки високій згуртованості і бойовому духу, який вже приніс видатні результати, команда Alpine F1 Team може з упевненістю готуватися до нового сезону і допрацьовувати свій автомобіль з урахуванням нових змін в регламенті.

 

Лоран Россі, генеральний директор Alpine: "ми дуже задоволені тим, що Фернандо залишився з нами на наступний сезон разом з Естебаном. Ми вважаємо, що це прекрасний дует, один з найсильніших в чемпіонаті. Обидва пілоти чудово доповнюють один одного і допомагають створювати чудову атмосферу в команді, яка допомогла нам здобути свою першу перемогу в Угорщині. Фернандо здивував нас усіх після повернення в гонки на початку цього року. Його цілеспрямованість, вміння працювати в команді і готовність витягувати максимум з наявних коштів справляють неймовірне враження. Своїм виступом в Угорщині він черговий раз нагадав усім про свій гоночний досвід і майстерність. Я впевнений, що Фернандо зможе зробити серйозний внесок в нашу роботу з фінального доведення та оптимізації шасі і силової установки до сезону 2022 року. Він, як і ми, зголоднів за успіхами і докладає всіх зусиль, щоб домогтися результату. Але поки нам потрібно зосередитися на тому, щоб впевнено пройти другу половину цього сезону, витягувати максимум з кожної гонки і зайняти в Кубку конструкторів максимально високе місце. Це забезпечить нам хороші позиції перед стартом наступного сезону».

Фернандо Алонсо, пілот Alpine F1 Team: «я дуже радий, що продовжую контракт з Alpine F1 Team на 2022 рік. З моменту повернення в команду я відчуваю себе тут як вдома, мене тут дуже тепло зустріли. Приємно знову працювати з кращими фахівцями в нашому спорті з Енстоуна і Вірі-Шатійон. Цей сезон приніс чимало складнощів для всіх, але ми прогресували як команда, і результат в Угорщині став відмінним тому підтвердженням. Ми хочемо отримати ще більше позитивних емоцій від закінчення сезону, а також в наступному році, коли в силу вступить новий технічний регламент. Я завжди гаряче підтримував рівні можливості і зміни в нашому спорті, які нарешті втіляться в життя в 2022 році. З нетерпінням чекаю решти гонок за Alpine в цьому році та нового сезону разом з Естебаном».