Команда Alpine F1 Team набрала чотири очки на Гран-прі Франції: Фернандо Алонсо зайняв восьме місце на трасі Поль Рікар, а Естебан Окон фінішував чотирнадцятим поза очковою зони.

Гонка на 53 колі виявилася складною для більшої частини стартового поля, оскільки підвищена деградація і знос шин стали ключовими факторами, що вплинули на результат гонки.

Фернандо блискуче стартував з дев'ятого місця на стартовій решітці, піднявшись на сьоме місце в середині першого кола, після чого продовжив свій перший відрізок на восьмому місці. Шини Medium почали проявляти ознаки зносу, і на 20-му колі він поміняв їх на Hard. Темп був впевненим, і Фернандо був готовим повернутися в очки. На останніх п'яти колах він боровся з Даніелем Ріккардо і П'єром Гаслі за шосте місце, але іспанцеві довелося вдовольнитися заслуженим восьмим місцем.

Естебан також впевнено стартував на шинах Hard, чинячи тиск на обидві машини McLaren, що йшли  попереду. Він не зміг зберегти темп на своєму першому відрізку, і після піт-стопа на 27-му колі, де він встановив шини Medium, француз опинився поза очковою зоною. Він не зміг відіграти позиції і фінішував чотирнадцятим.

 

Естебан Окон, стартував 11-м, фінішував 14-м:

«Це була не та гонка, на яку ми сподівалися сьогодні, і в цілому вікенд видався невтішним. Сьогодні здавалося, що нам чогось не вистачає, і нам є що переглянути. На жодному з комплектів шин не вдавалося підтримувати необхідний темп, вони досить швидко деградували, а це означало, що ми не змогли боротися за очки. Ми зробимо висновки з цих вихідних і будемо рухатися далі. Наступна гонка відбудеться на цьому тижні, і нам потрібно стати сильніше».

 

Фернандо Алонсо, стартував 9-м, фінішував 8-м:

«Ми стартували дев'ятими і фінішували восьмими, і в цілому ми провели гонку так, як хотіли, тому сьогодні я задоволений результатом. Ми не очікували, що шини будуть так деградувати, комплект Medium швидко виробив свій ресурс на початку гонки. Я трохи хвилювався, але коли ми перейшли на Hard, темп став хорошим, і ми змогли зберегти його до кінця, і здавалося, що ми зможемо обігнати Гаслі і Ріккардо попереду на останніх декількох колах. У нас були схожі виступи в суботу і в неділю, тому я думаю, що ми можемо трохи розслабитися, враховуючи, що це наша справжня позиція, а не та, яку ми показали в Монако».

 

Марцін Будковські, виконуючий директор:

«Це була гонка, в якій головну роль зіграли стратегія зміни шин і їх деградація, і для двох наших машин гонка склалася по-різному. Ми спробували зворотну стратегію з Естебаном, і у нього була серйозна деградація на першому відрізку. До моменту піт-стопа його гонка вже була під загрозою. У Фернандо був гарний старт, і він боровся в десятці кращих протягом всіє гонки. У нього теж була деяка деградація спереду, але він добре впорався з цим на шинах Hard на другому відрізку, і він зміг зробити певний тиск на Гаслі і Ріккардо в завзятій боротьбі за шосте місце. Класно знову боротися з нашими суперниками на трасі після двох складних гонок, навіть якщо ми відчуваємо, що могли б набрати більше очок в ці вихідні. Чекаємо більш захоплюючих змагань вже цими вихідними».