ALLIANCE VENTURES ІНВЕСТУЄ В TEKION - ЦИФРОВУ ХМАРНУ ПЛАТФОРМУ НОВОГО ПОКОЛІННЯ ДЛЯ СФЕРИ РОЗДРІБНИХ ПРОДАЖІВ АВТОМОБІЛІВ

Alliance Ventures, стратегічний фонд венчурного капіталу альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi, оголосив про нову інвестицію в цифрові технології та послуги, вклавши капітал в американську компанію Tekion.


Tekion пропонує комплексні цифрові середовища на ринку роздрібних продажів автомобілів, використовуючи найкращі наявні можливості машинного навчання та штучного інтелекту.


Інвестиція в компанію Tekion, що розташована в каліфорнійській Кремнієвій долині, є останньою з вкладень Alliance Ventures в стартапи, початкові етапи розроблення та підприємців, які перебувають на передовому шляху створення систем нового покоління для автомобільної промисловості.


Франсуа Досса, віце-президент Альянсу у сфері інвестицій та інновацій, зазначив: «Ми в Renault-Nissan-Mitsubishi вважаємо, що ті групи автомобільних компаній, які мають найбільш розвинені та зв'язані з цифровими технологіями клієнтські служби, матимуть великі конкурентні переваги. Це одна з причин, чому ми інвестуємо в Tekion - компанію, що використовує найсучасніші технології для створення цифрових середовищ і рішень для сфери роздрібних продажів автомобілів».


Засновник і генеральний директор компанії Tekion додав: «Ми в Tekion поєднуємо передові технології - від машинного навчання та штучного інтелекту до «великих даних» та «Інтернету речей»  - в одній хмарній платформі, яка створює цифрове середовище з плавним переходом від онлайн-купівлі до придбання автівок у салоні. Вкладені фондом Alliance Ventures інвестиції дадуть нам змогу швидше та ефективніше рухатися до створення кращих у своєму класі комплексних середовищ, що пов'язуватимуть постачальників, дилерів та покупців краще, ніж будь-коли».


Це вже десята пряма інвестиція у стартапи, здійснена фондом у 2018 році, що розташовані в Північній Америці, Європі, на Близькому Сході та в Китаї, завдяки яким Alliance Ventures робить внесок у майбутнє сфери «мобільності для всіх». Фінансові умови вкладання інвестицій у Tekion не розголошуватимуться.


ПРО TEKION

Tekion - це хмарна платформа, що пропонує технології, які суттєво змінюють наявну ситуацію на ринку роздрібного продажу автомобілів. Tekion активно використовується автомобільними дилерами в Сполучених Штатах, які шукають спосіб покращення своєї комерційної діяльності, створюючи відмінне середовище для покупців і підвищуючи показники ефективності, прибутковості та надійності. Компанія Tekion заснована в каліфорнійській Кремнієвій долині, у ній працює понад 150 справжніх новаторів. Додаткову інформацію можна знайти на сайті Tekion.com.  

 

ПРО RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI:

Groupe Renault, Nissan Motor Company та Mitsubishi Motors становлять найбільший у світі автомобільний альянс. Це найбільш довгострокове і продуктивне транснаціональне партнерство в автомобільній галузі. У 2017 році держави-партнери разом продали понад 10,6 млн автомобілів приблизно в 200 країнах. Головними пріоритетами для членів Альянсу є співпраця і максимізація взаємодопомоги з метою підвищення конкурентоспроможності. Альянс має діючі стратегічні угоди про співпрацю з іншими автомобільними групами, включно з німецькою Daimler і китайською Dongfeng. Альянс є лідером галузі з виробництва автомобілів з нульовим викидом і розробки передових технологій. У планах Альянсу – впровадження систем безпілотного водіння, функцій і послуг автомобіля з мережевими можливостями для широкого діапазону доступних моделей.